Verduurzamen

Het begrip verduurzaming wordt steeds vaker gebruikt, niet alleen door particulieren maar ook door de overheid. Zo heeft de overheid inmiddels diverse doelstellingen opgenomen in het klimaatakkoord. Als eerste doelstelling moeten er 1,5 miljoen bestaande woningen verduurzaamd worden. De lange termijn verwachting is dat de overheid verduurzaming gaat verplichten, Stargroup wil er daarom graag voor zorgen dat particulieren op tijd de juiste maatregelen hebben genomen. Daarom houden wij ons als kantoor actief bezig met de verduurzamingsmogelijkheden voor jou!

Wat heb jij er aan?

Verduurzamen klinkt leuk, maar is nog leuker! Je hebt er namelijk heel veel aan. Wij hebben de top 3 redenen voor verduurzamen onder elkaar gezet.

Lekker thuis in je eigen huis

Wanneer jij in een duurzaam huis woont is alles goed geïsoleerd. Dit houdt in dat je minder vaak aan je verwarming/ airco hoeft te zitten omdat het in de zomer lekker koel blijft en in de winter lekker warm.

Je houdt meer geld over

Je energierekening gaat omlaag doordat je hier minder gebruik van maakt. Daarnaast is een duurzaam huis gemiddeld meer waard op de woningmarkt en levert dus meer op als jij besluit het te verkopen.

Onafhankelijker wonen

Doordat je huis minder afhankelijk is van verschillende leveranciers heb je meer vrijheid met je eigen huis.

Wat zijn de mogelijkheden?

Financieringsopties

Ondanks dat er mogelijkheden zijn voor subsidiëring, kunnen duurzaamheidsinvesteringen kostbaar zijn. Dit vormt voor veel mensen nog een drempel. Om deze drempel te verlagen zijn er verschillende financieringsopties mogelijk, waarbij er gunstigere voorwaarden gelden dan bij een normale financiering. Denk bijvoorbeeld aan korting op je hypotheekrente. In grote lijnen zijn er de volgende opties:

Er zijn verschillende geldverstrekkers, waaronder ABN-AMRO, ASR, BLG, SvN, Florius, Obvion en Rabobank die een of meer van bovenstaande mogelijkheden aanbieden.

Subsidiemogelijkheden

Er zijn diverse subsidiepotjes beschikbaar vanuit de overheid voor het verduurzamen van jouw woning. Je dient wel te voldoen aan een aantal eisen om in aanmerking te komen voor één of meer subsidies.

Wat kan Stargroup voor jou betekenen?

Wij vinden het erg belangrijk dat jij de juiste financiele keuzes maakt. Daarom geven wij tijdens een hypotheekgesprek ook graag advies over verschillende verduurzamingsmogelijkheden.

Heb je vragen?

Gerard avatar
Gosse avatar
Lisa avatar
Frank avatar
Timon avatar

Onze specialisten staan voor jou klaar.


Je kunt ons bereiken via:

Wat kan jij zelf doen?

Om jou te helpen met het verduurzamen van je huis hebben wij een nieuwe serie van nieuws artikelen opgezet. Hieronder vind je de laatste artikelen met slimme tips voor wat jij thuis kan doen.

Card image cap

Zonnepanelen, iets voor jou?

Ook zonnepanelen op dak? Lees hier meer over de mogelijkheden.

Lees meer
Card image cap

Isoleren van je woning

De isolatie van je huis is een belangrijk onderdeel van het verduurzamen van je woning.

Lees meer
Card image cap

Verduurzaming van je nieuwe woning

Ook je huis verduurzamen?

Lees meer

Alles bekijken? Ga naar www.stargroup.nl/news/verduurzamen.