Slimme financiële tips

Niet iedereen heeft zin en tijd om zich te verdiepen in de financiële wereld maar waarschijnlijk heb je er wel veel mee te maken. Wij helpen jou graag met een aantal handige tips!

Nibud

Wellicht heb je er al eens van gehoord maar neem eens een kijkje op de website van de Nibud. Op deze website vind je verschillende hulpmiddelen voor bijvoorbeeld het begroten en budgetteren van jouw inkomen en houdt rekening met verschillende

Verzekeringen

Wil je geen risico lopen op onverwachte hoge kosten? De juiste verzekeringen afsluiten kan je hierin een hoop geld besparen. Wat erg fijn is natuurlijk maar laat je hierover goed adviseren. Dubbele, te hoog of te laag ingeschatte verzekeringen kunnen namelijk voor onnodige kosten zorgen.

Administratie

Je administratie bijhouden is misschien niet het leukste wat er is maar het zorgt wel voor een duidelijk overzicht van jouw financiën. Zo ben je ook meer op de hoogte van jouw uitgaven.

Plannen

Naast je administratie bijhouden, kun je ook een aantal zaken vooruit plannen. Zo hou je je financiën zelf in de hand. Dit kan soms best een uitdaging zijn aangezien spontane uitgaven ontzettend verleidelijk zijn! Maar je zal merken dat een financiële planning zorgt voor meer overzicht en meer financiële ruimte.

Sparen

Sparen is van belang om voor jezelf een degelijke buffer op te bouwen. Denk aan onverwachte kosten voor een autoreparatie of die leuke vakantie waar je zo graag naar toe wil. Wij als adviseurs kunnen voor jou bekijken op welke manier jij het beste kan sparen. Het is toch wel fijn om altijd iets achter de hand te hebben.

- Extra spaar tip: Bij verschillende banken kan je in je mobiel bankieren app zogeheten ’spaarpotjes’ aanmaken. Dit zijn spaarrekeningen die je ieder een naam en een doel kan geven. Ook kun je bij sommige banken automatisch sparen door bijvoorbeeld een storting op de spaarrekening bij elk bedrag dat je pint. Ga vooral op onderzoek uit voor wat het beste bij jou past!

Vragen?

Wil je meer informatie hoe jij je financiële zaken het beste op orde kan brengen? Neem gerust contact met ons op!