Uw zorgverzekering in 2016

Uw zorgverzekering in 2016

zorg2016Binnenkort ontvangt u van uw verzekeraar een nieuw aanbod voor uw zorgverzekering in 2016. De basispremie en uw aanvullende verzekeringen bepalen de hoogte van uw totale premie. Vergelijk verzekeringen en voorwaarden en bespaar!

Door verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken kunt u flink besparen op uw maandelijkse premie voor uw zorgverzekering. Hoeveel? Dat is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw aanvullende verzekeringen. Zorg wel dat de aanvullende verzekering goed bij u past.

Vergelijk uw basispremie

De overheid berekent jaarlijks de hoogte van de premie voor uw basisverzekering. In 2016 stijgt uw nominale premie waarschijnlijk met 7 euro. Hoeveel u echt gaat betalen bepaalt uw zorgverzekeraar echter zelf. Uw eigen risico staat wel vast. Volgend jaar stijgt uw eigen risico met 10 euro naar een bedrag van 385 euro.

Wat wijzigt in 2016 in uw basispakket?

Het basispakket van uw zorgverzekering is voor iedereen gelijk. De invulling van de zorg kan op onderdelen jaarlijks wijzigen. Wat verandert er voor u in 2016?

  • Eigen bijdrage voor hoortoestellen kinderen verdwijnt;
  • Sportarts komt in basispakket;
  • Prenatale screening bij zwangerschap toegevoegd aan basispakket;
  • Prenatale chirurgie (bijvoorbeeld voor de geboorte opereren aan open ruggetje) wordt vergoed in basispakket.

 
Heeft u recht op zorgtoeslag? De maximum zorgtoeslag stijgt in 2016 van 78 euro naar 84 euro per maand.

Genieten geblazen

Wordt u in 2017 vader? Dan is er goed nieuws. Vanaf 2017 heeft u recht op vijf dagen ouderschapsverlof. Uw voorgangers moesten het tot op heden stellen met twee dagen verlof. Dat wordt dus extra genieten na de geboorte van uw zoon of dochter!

Extra geld

Het ministerie van Volksgezondheid stelt komend jaar bovendien extra geld beschikbaar voor de zorg. Voor de scholing van medewerkers komt er 100 miljoen euro extra beschikbaar. Daarnaast trekt het kabinet 180 miljoen euro uit om de zorg in verpleeghuizen te verbeteren. Voor dagactiviteiten voor ouderen in verpleeghuizen is nog eens 80 miljoen euro beschikbaar. De problemen met PGB-gelden zijn bekend. Om gedupeerden tegemoet te komen is 20 miljoen euro beschikbaar.

Meer informatie

Wilt u veranderen van zorgverzekeraar? Zeg dan uw huidige verzekering voor 1 januari op. Wilt u een advies of hulp bij uw keuze? Wij helpen u graag.