Startend ondernemer, wat verzekeren?

Elke week plaatst Stargroup B.V. in willekeurige volgorde een kleine update van de werkzaamheden die allemaal worden uitgevoerd door ons. Deze week:

Een bedrijf starten? Wat moet je dan verzekeren?

Je hebt besloten om een eigen onderneming te starten, en dat is spannend! Nu komt er ineens een heleboel op je af. Inschrijven Kamer van Koophandel, bankrekeningen openen, etc. Plus verzekeringen afsluiten. Moet je überhaupt al verzekeren of kan dat een paar maandjes wachten?

Verzekeren is vanaf het begin van de onderneming verstandig, een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Materiële schade is vaak nog wel over heen te komen, dat doet even pijn in de portemonnee. Maar wat als er iemand door jouw toedoen gewond of invalide raakt? De kosten die hier uit voortvloeien zorgen ervoor dat zowel je pas gestarte onderneming als jijzelf failliet kan gaan.

Wij zullen bij het starten van een bedrijf een eerlijk advies geven over wat je wel- en niet moet verzekeren. Verzekeren is goed, maar voorkomen is beter. Als je door middel van eenvoudige preventieve maatregelen kunt voorkomen dat er ongelukken gebeuren of brand ontstaat dan ben je daar als bedrijf meer mee geholpen dan met een verzekering. Sommige risico`s echter kun je niet onverzekerd laten. Hoe klein de kans ook is op het ontstaan van een letselschade, als het per ongeluk gebeurd zijn de kosten direct zó hoog dat je onderneming failliet is. En dat willen we uiteraard voorkomen.

Naast het helpen kiezen van de juiste verzekering zorgen wij ook dat de verzekering aansluit bij je werkzaamheden. We kijken of de voorwaarden en clausules aansluiten bij je dienstverlening. Anders sluit jij straks een verzekering en kom je er later achter dat jouw werkzaamheden alsnog zijn uitgesloten van dekking.

Tel daar bij op dat je bij schades en vragen altijd terecht kunt bij ons en zelf niets hoeft te regelen. Zo kun jij, zeker tijdens de start van je onderneming doen wat jij het liefste doet: ondernemen!