Rentemiddeling met lage rente

Rentemiddeling met lage rente

rentemidDe huidige hypotheekrente is historisch laag. Staat uw hypotheekrente nog een paar jaar vast, maar wilt u nu al profiteren van de lage rentestand? Met rentemiddeling stapt u zonder hoge kosten tussentijds over op een lagere hypotheekrente. Meer weten over rentemiddeling?

Veel huizenbezitters kijken jaloers naar de huidige rentestand. Misschien u ook wel? U wilt wel oversluiten, maar uw huidige rentevastperiode loopt nog een paar jaar door. Bovendien lopen de boete voor oversluiten en de bijkomende hypotheekkosten vaak in de papieren. En dat geld heeft u niet altijd voorhanden. Bij oversluiten krijgt u door de nieuwe lage rente wel lagere maandlasten. Maar wegen die ook op tegen de kosten?

Rentemiddeling kan soelaas bieden. Hierbij sluit u uw huidige hypotheek over naar een hypotheek met een lagere rente. Het oversluiten kan op elk moment, zelfs als uw rentevastperiode nog enkele jaren doorloopt.

Hoe gaat rentemiddeling in zijn werk?

Bij rentemiddeling wordt uw rentestand gemiddeld met de huidige hypotheekrente. Hiervoor betaalt u ook een boete, maar die wordt uitgesmeerd over uw nieuwe rentevastperiode en verwerkt in uw nieuwe rentepercentage. Rentemiddeling is voor veel mensen interessant omdat de kosten worden uitgesmeerd.

Het is raadzaam om vooraf goed te berekenen of rentemiddeling ook in uw persoonlijke situatie interessant is. Daarnaast biedt niet iedere bank rentemiddeling aan en verschillen de voorwaarden per bank.

Meer weten over rentemiddeling? Neem dan contact met ons op.