Pensioen voor bedrijven

Elke week plaatst Stargroup B.V. in willekeurige volgorde een voorbeeld van de werkzaamheden die allemaal worden uitgevoerd door ons. Deze week:

Pensioen voor bedrijven.

Wist u dat u als ondernemer ook bij Stargroup B.V. terecht kunt met vragen over een pensioencontract voor uw werknemers? Hier leest u wat wij op pensioengebied voor u kunnen betekenen:

Als ondernemer met personeel in dienst krijgt u hier ongetwijfeld mee te maken. Een goede pensioenregeling is een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde voor veel werkzoekenden.

Maar hoe weet u welk soort pensioen het beste bij uw organisatie past? Om een goede keuze te kunnen maken helpen wij u graag met uitzoeken en geven wij uitleg over het Nederlandse pensioenstelsel.

De manier waarop we in Nederland het pensioen regelen, noemen we het pensioengebouw. Dit pensioengebouw bestaat uit drie pijlers: pensioen van de overheid, pensioen van de werkgever en aanvullingen die u in privé doet. Hier willen wij alleen onze werkzaamheden binnen de 2e pijler belichten. Stargroup B.V. helpt u met vinden van antwoorden op bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • Waar heeft mijn werknemer recht op?
  • Welke pensioenovereenkomst past bij mijn organisatie?
  • Val mijn bedrijf onder een beroepspensioenfonds?
  • Mag ik pensioen doorbelasten aan mijn werknemers?
  • Mag ik zelf vrijwillig deelnemen aan het pensioenfonds?

Pensioencontracten zijn altijd maatwerk. Een regeling kopiëren van een andere onderneming is dus zeer risicovol, een kleine fout kan leiden tot forse boetes of claims van uw werknemers.

Meer informatie? Neem eens contact met ons op en kijk wat wij voor u kunnen betekenen!