Nu oversluiten?!

 

Wilt u ook genieten van een lage rente, of af gaan lossen op uw hypotheek? Dan is het oversluiten van uw hypotheek misschien wel iets voor u! Er zijn nog een hoop mensen die een rente van wel 5% betalen over hun hypotheek, wat jammer is aangezien de rente nu zo laag is. Het oversluiten van uw hypotheek biedt hier een oplossing voor waardoor uw maandlast aanzienlijk lager kan worden. Maar hoe gaat dat nou in zijn werk?

Bij het afsluiten van uw hypotheek staat uw rente voor een bepaalde periode vast. Wanneer deze periode afloopt krijgt u een nieuw renteaanbod van de hypotheekverstrekker. Maar soms loopt uw zogenoemde rentevaste periode nog jaren door terwijl u misschien nu al zou willen genieten van de lage rente. Dan komen we bij het oversluiten van de hypotheek.

Oversluiten houdt in dat uw huidige hypotheek wordt omgezet bij dezelfde hypotheekverstrekker of ondergebracht bij een andere hypotheekverstrekker. Hierbij kunt u dan kiezen voor een lagere rente.
Omdat de bank nu rente-inkomsten mis loopt door de lagere rente betaalt u een vergoeding. Deze vergoeding kan echter lager zijn dan het voordeel dat u behaalt door de lagere rente. Daarom kijken wij graag met u naar de mogelijkheden omtrent oversluiten.

Wilt u ook graag weten of uw maandlasten omlaag kunnen door het oversluiten van uw hypotheek? Neem dan contact met ons op via de website, of bel naar 0318- 67 27 67. Onze adviseurs kijken graag naar de mogelijkheden met u!