In 2019 een huis kopen?

Hoe verstandig is het om nu een woning kopen? Uit cijfers van het CBS blijkt dat de gemiddelde woningprijs in maart 2019 bóven de drie ton uitkomt. Dan rijst automatisch de vraag: is het verstandig om nu een woning te kopen?

Als je om emotionele of praktische redenen overweegt nu een huis te kopen is dat nog steeds een prima beslissing. Wanneer je een huis koopt om er snel geld mee te verdienen is de kans echter groot dat je bedrogen uitkomt.

Redenen die meewegen in de aankoop van een woning zijn onder andere de nog steeds stijgende huizenprijs, volgend jaar zijn de huizenprijzen nog eens 4 tot 6 procent duurder in regio Ede. Maar ook als praktische oorzaken (bijv. ruimte, tuin, schuur of aantal slaapkamers) de reden zijn om te gaan verhuizen is het een goede beslissing.

Wanneer je nu een huis koopt en deze binnen een korte periode wilt verkopen met winst is dat lastig. Allereerst liggen de kosten rondom aankoop van een woning al gauw op of boven de tienduizend euro. Wil je een huis meer waard maken door het te (laten) verbouwen, bedenk dan dat materiaal en arbeid op dit moment erg duur is. Zo moet je echt heel goed weten waar je mee bezig bent als je in deze markt geld wilt verdienen aan de aankoop- en verkoop van een woning.

Over een periode van tientallen jaren zie je dat de huizenprijzen gestegen zijn. (bron CBS: https://bit.ly/2DrDLh2) Wil je dus een langere periode blijven wonen in de woning dan is de kans groot dat je de woning verkoopt met overwaarde.

Advies nodig tijdens het aankoopproces? Neem dan eens vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.