Ik heb een open haard, zijn er eisen vanuit mijn woonhuisverzekering?

Heeft u een open haard in uw woning en kijkt u er alweer naar uit om deze aan te steken tijdens de koude dagen die er weer aankomen? Gezellig en lekker warm!

Maar bent u er ook van op de hoogte wanneer u een open haard heeft er ook eisen zijn vanuit uw woonhuisverzekering? 

Wanneer er brand uitbreekt zal door een expert worden uitgezocht wat de oorzaak van de brand is. Brand kan namelijk heel eenvoudig ontstaan wanneer uw schoorsteen niet goed schoon is. Wanneer de brand hierdoor is ontstaan dan zal de verzekeraar minder of mogelijk zelfs geen uitkering verstrekken.

Dit is heel eenvoudig te voorkomen. Zorg ervoor dat u in ieder geval 1 keer per jaar uw schoorsteen laat vegen door een schoorsteenveger, zo houdt u uw schoorsteen schoon en vermindert u de kans op brand.

Van de schoorsteenveger ontvangt u vaak een geschreven bon voor het vegen van uw schoorsteen. Als u deze factuur heeft ontvangen kunt u die factuur eenvoudig naar ons mailen of appen (06-30936543), wij bewaren deze dan bij uw verzekering. Mocht er dan ooit schade ontstaan dan hoeft u in ieder geval niet meer op zoek naar de factuur van de schoorsteenveger.

In de meeste gevallen is de verplichting vanuit de verzekeraar om 1 keer per jaar uw schoorsteen te vegen, dit is mede afhankelijk of u een hout- of gasgestookte haard heeft. Wanneer u een houtgestookte haard heeft dan zal u in ieder geval 1 keer per jaar uw schoorsteen moeten laten vegen. Wanneer u een gashaard heeft dan is dit 1 keer per 2 jaar.

Wilt u weten welke eisen uw verzekeraar stelt aan het vegen van de schoorsteen bij uw openhaard? Neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen dit direct voor u nakijken. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0318-672767 of per email op info@stargroup.nl. Wilt u ons een appje sturen? Dit kan op telefoonnummer 06-30936543,