Hypotheek na scheiding

Elke week plaatst Stargroup B.V. in willekeurige volgorde een kleine update van de werkzaamheden die allemaal worden uitgevoerd door ons. Deze week:

 

Een hypotheek op één naam voortzetten na een scheiding.

Een scheiding is al vervelend genoeg, daarom is het prettig als de verdeling van uw gezamenlijke woning vlot en zonder veel strijd kan verlopen.

Wanneer u besluit uit elkaar te gaan en één van beide partners wil in de woning blijven wonen zal de hypotheek aangepast moeten worden. Eén partner neemt de verantwoordelijkheid voor huis en hypotheek over, waardoor andere partner vrij is van verplichtingen.

Het traject bij verdeling van de woning is soms behoorlijk ingewikkeld en vraagt veel kennis en kunde van een adviseur. Hoe om te gaan met een overwaarde of juist onderwaarde? Hoe worden spaarhypotheken verdeeld en mag er verrekend worden met overname inboedel? Zomaar een aantal vragen die op kunnen spelen tijdens de verdeling van de woning. Op zo`n moment is het belangrijk dat de adviseur met u beide kan communiceren en eerlijk & betrouwbaar is.

Onze adviseur is geen mediator of advocaat, voor bijvoorbeeld afspraken over voogdij of alimentatie zullen wij u altijd doorverwijzen. Wel helpen wij u om altijd de juiste gesprekspartner te vinden bij deze soms moeilijke vragen.

In sommige gevallen woont één van beide ex-partners nog jarenlang in de woning, maar is er nooit sprake geweest van verdeling van de woning of de hypotheek. In dat geval kan de vertrokken ex-partner maar moeilijk een nieuwe hypotheek aangaan, omdat hij/zij nog verantwoordelijk is voor de oude, gezamenlijke hypotheek. Ook in deze situatie is het goed om eens te kijken of op dit moment de woning en hypotheek verdeeld kan worden.

Soepelere voorwaarden

Bij verdeling van de woning hanteert een bank soepelere voorwaarden dan bij de aanschaf van een nieuwe hypotheek. Met name wanneer u terug zou moeten naar een huurwoning omdat hypotheek nét niet past op basis van uw inkomen.

Weten of er voor u, of voor uw vrienden/kennissen mogelijkheden zijn? Maak eens een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs.