Het verzuim van uw medewerkers verzekeren?

Feiten over verzuim van medewerkers

Wist u dat…..

  • zodra een medewerker ziek wordt dit al snel ongeveer €200,- per dag kost? Is de werknemer langer ziek dan komen hier nog extra kosten bij (denk hierbij aan overwerk, inhuren van nieuwe medewerkers, kosten van de arbodienst, begeleiding en re-integratie)
  • het gemiddelde verzuimpercentage in Nederland rond de 5% is?
  • van het gemiddelde verzuimpercentage 50% langer dan een maand ziek is?
  • medewerkers die zich ziek melden gemiddeld 20 dagen per jaar ziek zijn?

Kortom een zieke medewerker is hartstikke vervelend voor de medewerker en zijn/haar omgeving zelf en kost u als werkgever veel geld. Deze kosten kan u voor een groot deel ondervangen door een goed passende verzuimverzekering en casemanagement/arbodienst.

Op deze manier kunnen we samen met de medewerker er voor zorgen dat er snel een goede en professionele begeleiding komt en ondersteuning biedt voor zowel de zieke medewerker als de werkgever.

Heeft u nog geen verzuimverzekering of wilt u kijken of uw huidige verzuimverzekering nog wel passend is bij uw situatie? Neem dan contact met ons op! Wij kunnen dan samen met u bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0318-672767 of per email op info@stargroup.nl.