Gaat u op wintersport? Weet u zeker dat u goed verzekerd bent?

Gaat u op wintersport? Weet u zeker dat u goed verzekerd bent?

wintersport

Heeft u die fijne wintersportvakantie alweer geboekt? Een mooie bestemming  met prachtige skimogelijkheden en een goed hotel voorzien van alle gemakken. U weet precies hoe u vakantie eruit gaat zien, maar weet u ook hoe u verzekerd bent mocht er onverhoopt iets gebeuren op uw wintersportvakantie?

Zorgverzekering

Veel mensen denken dat de zorgverzekering voldoende is wanneer ze op wintersportvakantie gaan. Wat hierbij vaak over het hoofd wordt gezien is dat de basisverzekering medische kosten vergoed tot maximaal de in Nederland geldende prijzen. In veel Europese landen komen de tarieven redelijk met de Nederlandse tarieven overeen. Maar in sommige landen is dit niet het geval.

Tarieven buitenland

In Zwitserland en Oostenrijk staan bijvoorbeeld veel privéklinieken. Daar kost een behandeling meer dan in Nederland. En dit meerdere wordt vanuit de basisverzekering niet vergoed. En hier komt uw reisverzekering om de hoek kijken. Vanuit de rubriek medische kosten worden de overige kosten vergoed. Kosten die voor uw eigen rekening zouden komen als u geen reisverzekering heeft afgesloten.

Wintersportdekking

Wintersport is op de reisverzekering geen standaarddekking u dient deze rubriek wel mee te verzekeren! Hiermee verzekerd u de kosten die u moet maken als u bijvoorbeeld een been breekt en met een banaan of helikopter van de piste afgehaald moet worden.

Ongevallen

Naast de wintersportdekking is ook de ongevallen dekking een belangrijk onderdeel van uw reisverzekering. Wordt u als gevolg van een ongeval tijdens uw wintersport blijvend invalide of komt u te overlijden? Dan krijgt u vanuit deze dekking een bedrag uitgekeerd.

LET OP: off piste skiën is bijna nooit gedekt!

Meer weten?

Wilt u weten welke voorwaarden uw verzekering hanteert? Of wilt u een offerte voor een doorlopende reisverzekering ontvangen? Neemt u dan contact met ons op, telefonisch, middels onze app per mail info@stargroup.nl