Gaat u binnenkort op vakantie? Verzeker u van onbezorgd vakantieplezier!

Gaat u binnenkort op vakantie? Verzeker u van onbezorgd vakantieplezier!

autovakantie

Stel dat u tegen het einde van uw vakantie ziek wordt. Uw terugreis moet worden uitgesteld en u zult extra verblijfskosten maken. En omdat u wellicht niet direct herstelt moeten u en uw gezin ook nog apart terug naar Nederland worden vervoerd.

Weg vakantiepret! Een vervelende situatie waar u zo min mogelijk zorgen over wilt hebben.

Gelukkig kunt u hiervoor een reisverzekering afsluiten. Wanneer u kiest voor een doorlopende reisverzekering zijn alle vakanties gedurende het gehele jaar door gedekt. Dit biedt gemak en een ander voordeel hiervan is dat ook de (onverwachte) weekendjes weg verzekerd zijn!

Annulering

Wat als een geboekte vakantie niet door kan gaan en u de reis moet annuleren? Dat is niet alleen een teleurstelling maar ook een financiële tegenvaller. Een annuleringsdekking is dan de oplossing. Deze dekking vergoedt de kosten als u niet op reis kunt gaan. Of een gedeelte van de reis- en verblijfskosten als u vroegtijdig uw reis moet afbreken. De annuleringsdekking kunt u voor een klein bedrag per maand toevoegen aan uw doorlopende reisverzekering.

Pech in het buitenland

Autopech in het buitenland is erg vervelend. Als u niets geregeld hebt, moet u zelf zorgen dat u weer op weg kunt. Dit is in het buitenland vaak geen gemakkelijke opgave. Een pechhulpdekking biedt uitkomst bij pech onderweg. Bij pech belt u een Nederlands nummer en wordt u in het Nederlands te woord gestaan! Dit is voor de meeste mensen toch iets gemakkelijker dan in het Frans of Spaans.

Met een aanvullende pechhulpdekking krijgt u ook hulp als u pech heeft door een storing aan uw auto of uitval van de van de chauffeur en dus niet meer verder kunt rijden. Dit kan een lekke band zijn of een lege accu, maar u kunt ook uw autosleutels kwijt raken.

Vaak geldt een pechhulpdekking niet alleen voor uw auto, maar ok voor een aanhanger zoals een caravan. Wel zo handig als u met de caravan of vouwwagen op vakantie gaan.

Autorijden met slippers

Slippers zijn ideaal met warm weer, ze zijn lekker luchtig en het kost minimale inspanning om ze aan te trekken. Is het verstandig om met slippers aan auto te rijden?

Slippers blijven gemakkelijk achter het pedaal hangen of glijden weg en dit kan gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Een van de regels in de Nederlandse wetgeving is dat het verboden is je in het verkeer zodanig te gedragen dat je andere weggebruikers in gevaar brengt.

Veroorzaak je een ongeluk met slippers aan? Dan wordt vaak alleen de schade aan de tegenpartij vergoed.

In het buitenland ligt het nog iets anders, in bijvoorbeeld Franrijk kun je een boete krijgen als je met slippers autorijdt. Het is dus belangrijk om voordat je naar het buitenland op vakantie gaat te weten welke regels er in het betreffende land gelden!

Gevaarlijke sporten

Besluit u in de zomervakantie spontaan te gaan bungeejumpen, parasailen of een parachute sprong te maken? Niet alle verzekeraars geven standaard dekking voor gevaarlijke sporten. Weten of dit onder uw reisverzekering is meeverzekerd? Neemt u dan contact met ons op.

App

Wist u al dat wij een eigen app hebben? U kunt deze gratis downloaden in de app store of Google Play. Met deze app  heeft u toegang tot alle belangrijke telefoonnummers mocht u op vakantie iets overkomen. Ook kunt u via deze app eenvoudig schade melden inclusief eventuele foto’s.

Meer weten?

Wilt u weten hoe u verzekerd bent? Of welke voorwaarden uw verzekering hanteert? Neemt u dan contact met ons op per app, mail info@stargroup.nl of telefoonnummer 0318-672767. Heeft u nog geen doorlopende reisverzekering en wilt u graag een offerte? Deze maken wij graag voor u!