Dekt uw verzekering neerslagschade?

Dekt uw verzekering neerslagschade?

hagel2017

De herfst is weer in aantocht, dus grote kans dat u te maken krijgt met hagelbuien en overvloedige regenbuien. De neerslagschade zal de komende jaren waarschijnlijk verdubbelen. Dekt uw verzekering deze schade aan uw bedrijf?

Vorige jaar kreeg Zuidoost-Brabant onverwacht te maken met fikse hagel- en regenbuien. De neerslagschade aan bedrijven liep op tot honderden miljoenen euro’s. Volgens klimaatdeskundigen nemen in de toekomst dit soort extreme weersomstandigheden alleen maar toe. En daarmee ook de kans op bijvoorbeeld schade aan uw pand en inventaris.

Niet altijd gedekt

Schade veroorzaakt door noodweer wordt niet in alle gevallen gedekt door uw verzekering. De meeste verzekeraars vergoeden de schade aan uw bedrijfspand in het geval van wateroverlast. Let op: Sommige oorzaken zijn uitgesloten. Schade door een gesprongen waterleiding bijvoorbeeld, is wel gedekt. Dekking van de schade veroorzaakt door overstromingen, dijkdoorbraken of overtollig regenwater is niet bij alle verzekeraars vanzelfsprekend.

Het rioolstelsel in Nederland is nog niet overal aangepast op grote hoeveelheden neerslag. Daardoor zullen bij hevige regenval straten en industrieterreinen steeds vaker onder water staan. Dat kan gevolgen hebben voor uw bedrijfspand, bijvoorbeeld als het water binnenstroomt. Slecht onderhouden daken en hemelwaterafvoeren kunnen ook  schade geven aan uw pand.

Controleer uw polis

Ook hagelschade is niet altijd in alle gebouwenverzekeringen opgenomen. Recente gebeurtenissen leren dat hagelbuien flinke schade kunnen veroorzaken aan uw bedrijfspand. Niet alleen aan ruiten, daken of muren, misschien moet u uw bedrijfsactiviteiten wel tijdelijk staken? Ondertussen wacht uw klant wel op een levering? Hoe lost u dat op?

Dekt uw verzekering hagel- en waterschade? We controleren graag uw polis. Ook kunnen we u adviseren over een passende verzekering als u uw bedrijfsactiviteiten tijdelijk moet stoppen. Meer weten? Neem dan contact met ons op.