Bent u wel goed verzekerd volgend jaar?

Heeft u een basisverzekering natura dan worden niet alle kosten betaald wanneer u naar een zorgverlener gaat die geen contract heeft met uw zorgverzekeraar. Hier loopt u dus een risico.

De maand december wordt door de zorgverzekeraars en ziekenhuizen gebruikt om contracten af te sluiten. Als u een natura basisverzekering heeft loopt u hier een risico mee. Want wat als de zorgverzekeraar geen contract sluit met het ziekenhuis/zorgverlener bij u in de buurt? Dan zijn er 2 opties:
1. U moet naar een ander ziekenhuis dat wel een contract heeft afgesloten, dit levert veel reistijd op.
2. De factuur wordt maar voor maximaal 80% vergoed, de overige 20% moet u dan zelf betalen.

Beide mogelijkheden wilt u liever niet over na hoeven denken.

Kan dit dan ook anders?

Jazeker! Wanneer u kiest voor een restitutiebasisverzekering dan heeft u dit probleem niet. U kunt dan ook naar het ziekenhuis/zorgverlener bij u in de buurt. De rekening wordt dan gewoon betaald conform de landelijke afspraken.
Een restitutiebasisverzekering kost ongeveer €5,- a €6,- per maand meer maar hiermee voorkomt u een hoop gedoe.

Wij helpen u graag bij uw keuze van uw zorgverzekering. Neemt u contact met ons op? U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0318-672767 of per email op info@stargroup.nl. Het is ook mogelijk om via onze website www.stargroup.nl een contactverzoek achter te laten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Bron: consumentenbond