Nieuws

Een goed pensioen? Begin op tijd!

Een goed pensioen? Begin op tijd! Een goed pensioen is als een vrucht. Na het planten heeft het tijd nodig om te rijpen. Het oogsten volgt op een later moment, zodat u er ook volop van kunt genieten. Voor veel ondernemers is het pensioen nog niet in beeld. Maar om te oogsten, moet u nú planten.
Lees meer

Heeft uw bedrijfsbus wel het juiste alarmsysteem?

Heeft uw bedrijfsbus wel het juiste alarmsysteem? U herkent het vast wel als u ZZP’er bent. U heeft gereedschap in je bedrijfsbus liggen en het is uw grootste angst dat uw gereedschap uit de bus gestolen wordt. Op een klus of gewoon thuis voor de deur. Erg vervelend. Gereedschap verzekeren dat in uw bedrijfsbus ligt, kan met een eigen vervoerverzekering als aanvullende module bij de WA, WA-Beperkt Casco of Casco verzekering van het voertuig.
Lees meer

Waak voor cyberrisk!

Waak voor cyberrisk! Cyberrisk ofwel cybercrime. Steeds vaker is dit onderwerp in het nieuws? DDoS-aanvallen, gehackte computersystemen of geïnfecteerde computersystemen. Het raakt uw bedrijf regelrecht in het hart. Wat zijn de financiële risico’s? Hoe kunt u zich hiertegen wapenen? De schade voor bedrijven als gevolg van cyberrisk loopt jaarlijks in de honderden miljoenen euro’s. En daar blijft het niet bij.
Lees meer

Crowdfunding iets voor u?

Crowdfunding iets voor u? Crowdfunding wint aan populariteit. Ondernemers en beleggers, banken of particulieren vinden elkaar op crowdfunding-platforms. De ondernemer om zijn ‘droom te verkopen’, de partijen op zoek naar rendement. Alles over een moderne ‘met de pet rond 2.0’.
Lees meer

Bescherm de persoonsgegevens in uw bedrijf

Bescherm de persoonsgegevens in uw bedrijf Eind mei is de nieuwe Pricacywet, ook wel AVG genoemd, ingevoerd. De wet geeft ondernemers een grotere verantwoordelijkheid om de privacy van personen beter te beschermen. Hoe doet ú dat? Enkele tips om de privacy binnen uw bedrijf te waarborgen? Zeker in de periode voorafgaande aan de invoering van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) kwamen er al veel berichten voorbij in de media met (lastige) voorwaarden rondom privacy waar alle bedrijven aan moet voldoen. Fikse boete Ook uw bedrijf moet vanaf nu aan deze strenge voorwaarden voldoen. Doet u dat niet, dan kan een fikse boete worden opgelegd van maximaal 20 miljoen euro (of vier procent van de wereldwijde omzet).
Lees meer

Prettige vakantie, zeker met deze apps!

Prettige vakantie, zeker met deze apps! Una cerveza por favor! Laat het biertje op het Spaanse terras maar komen. Met een handige vertaalapp in de hand bestelt u er ook nog wat tapas bij. Wat voor weer is het in de Alpen? Waar kunnen we goedkoop tanken? Met deze apps is uw vakantie al bijna geslaagd! Hoewel u in de zomerperiode eigenlijk wilde afkicken van uw smartphone, is een kleine uitzondering toegestaan: uw vakantie. De ene na de andere handige app verschijnt om uw vakantie zo aangenaam mogelijk te maken: geen keuzestress en vakantie vieren in optima forma. We zetten een aantal vakantie-apps op een rij.
Lees meer

Bagage kwijt op reis?

Bagage kwijt op reis? Het overkomt veel reizigers: wachtend op het vliegveld bij de bagageband blijkt uw koffer te zijn verdwenen. Of pas na een paar dagen arriveert uw bagage op de vakantiebestemming. En bij thuiskomst blijkt het display van uw tablet aan diggelen. Wie is er dan verantwoordelijk? Slechter kan de vakantie niet beginnen of eindigen: gestolen of vertraagde bagage. En uit alles blijkt ook nog eens dat de koffer niet met zijden handschoenen op de transportband is gelegd.
Lees meer

Een aflossingsvrije hypotheek?

Een aflossingsvrije hypotheek? Veel huizenbezitters hebben nog een (gedeeltelijke) aflossingsvrije hypotheek. Deze hypotheek loopt gewoon door, maar moet op enig moment worden afgelost. Of moet u nu al in actie komen? De looptijd van een aflossingsvrije hypotheek is meestal dertig jaar. De hypotheekschuld blijft gedurende de looptijd gelijk. Doordat u alleen rente betaalt, bouwt u ook geen vermogen op.
Lees meer

Zadel nabestaanden niet op met extra kosten

Zadel nabestaanden niet op met extra kosten Nabestaanden achterlaten met onverwacht hoge uitvaartkosten. Dat is het laatste wat het overgrote deel van de mensen wil, zo blijkt uit onderzoek. Maar veel mensen maken een te lage inschatting van de kosten voor een begrafenis, een vijfde kan zelfs een begrafenis niet betalen. De cijfers uit het Nibud-onderzoek zijn ontluisterend. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Een op de drie Nederlanders schat de gemiddelde uitvaartkosten op 6000 euro, terwijl het CBS zeker 7500 euro heeft becijferd.
Lees meer

Help! Ik kan geen autoverzekering meer aanvragen door mijn schadeverleden (eigenlijk door mijn kind) en nu?

Help! Ik kan geen autoverzekering meer aanvragen door mijn schadeverleden (eigenlijk door mijn kind) en nu? U kent het wel, uw zoon of dochter koopt zijn eerste auto maar de verzekering is toch wel erg prijzig. Hup dan maar, de auto en de verzekering zetten we op auto van ouder, de verzekeringsadviseur en de verzekeraar komt hier toch niet achter. Maar wat als er schade wordt gemaakt door uw kind? Kent u dan ook de verdere risico’s? Een schade zit in een klein hoekje, helemaal in het verkeer. Toch wordt er bij het uitlenen van een auto vaak geen afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld wanneer uw zoon of dochter, maar bijvoorbeeld ook uw buurman, kennis of andere familieleden de auto ‘even’ leent.
Lees meer
Getoond 1–10 van 1521234567...1516