Nieuws

Pensioen via jaarruimte

Pensioen via jaarruimte Het merendeel van de zzp’ers bouwt geen of nauwelijks pensioen op. Na uw pensionering moet u dan alleen van een AOW-uitkering rondkomen. Toch zijn er fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden om pensioen op te bouwen. Benieuwd welke? Bij veel zzp’ers staat de zorg voor een goed pensioen niet boven aan het lijstje. Aan de ene kant omdat de prioriteit bij het ondernemen ligt en de pensioengerechtigde leeftijd nog ver in de toekomst ligt.
Lees meer

Zonder aansprakelijkheidsverzekering geen werk

Zonder aansprakelijkheidsverzekering geen werk Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als ondernemer of zzp’er bent u aansprakelijk voor de schade die u of uw werknemers veroorzaken tijdens een klus. Het schadebedrag loopt soms aardig op! Wist u dat u zonder een verzekering ook klussen kunt mislopen? Een opdrachtgever die uw bedrijf of u als zzp’er inhuurt wil niet opdraaien voor de schade die door u of uw medewerkers wordt veroorzaakt. Zeker als de werkzaamheden ook nog eens vertraging oplopen, kan de schade aardig in de papieren lopen. Drie op de vijf opdrachtgevers stelt daarom tegenwoordig bij het inhuren van zzp’ers al een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven verplicht.
Lees meer

Voorkom een burn-out

Voorkom een burn-out Ondernemen: het is misschien wel het leukste beroep van de wereld. Zelf uw agenda beheren, commerciële uitdagingen aangaan en uw eigen koers varen. Maar ondernemen kan ook (té) veel stress veroorzaken. Hoe voorkomt u een burn-out?Wie herkent het niet: na een stressvolle werkperiode ziet u het even niet meer zitten en raakt in een dipje. Doorgaans is een weekendje bijslapen en relaxen dan voldoende om weer energie op te laden.
Lees meer

Winacties Facebook: wat mag wel en niet?

Winacties Facebook: wat mag wel en niet? Winacties op Facebook in de vorm van Like & Share (delen) zijn razend populair. Maar de acties voldoen niet altijd aan de spelregels van Facebook. Wat mag wel en wat mag er niet op Facebook? Wat als uw Facebook-promotie niet aan de richtlijnen voldoet? Als ondernemer wilt u natuurlijk zoveel mogelijk uw bedrijf of product onder de aandacht brengen. Het populaire en veelgebruikte Facebook is daar de uitgelezen tool voor. Zeker als uw volgers uw pagina gaan liken of delen omdat ze uw bedrijf of product wel waarderen of omdat ze er iets mee  kunnen winnen, bijvoorbeeld kortingen of een reis.
Lees meer

Nieuwe particuliere rechtsbijstandverzekering

Nieuwe particuliere rechtsbijstandverzekering Vanaf heden kunnen wij u een particuliere rechtsbijstandverzekering aanbieden met een zogeheten modulaire opbouw. Een laagdrempelige en voordelige instapmogelijkheid om u voor en tegen kosten van rechtsbijstand te verzekeren.  Deze rechtsbijstandverzekering kunt u geheel afstemmen op uw eigen wensen.  Er wordt altijd een basisdekking afgesloten tegen een premie van ongeveer € 5,-- per maand. De verzekering kan daarnaast worden uitgebreid met de modules inkomen en arbeid, personen-, familie- en erfrecht, mediation bij echtscheiding, verkeer, wonen en belasting en vermogen.
Lees meer

Gaat u op wintersport? Weet u zeker dat u goed verzekerd bent?

Gaat u op wintersport? Weet u zeker dat u goed verzekerd bent? Heeft u die fijne wintersportvakantie alweer geboekt? Een mooie bestemming  met prachtige skimogelijkheden en een goed hotel voorzien van alle gemakken. U weet precies hoe u vakantie eruit gaat zien, maar weet u ook hoe u verzekerd bent mocht er onverhoopt iets gebeuren op uw wintersportvakantie? Zorgverzekering Veel mensen denken dat de zorgverzekering voldoende is wanneer ze op wintersportvakantie gaan. Wat hierbij vaak over het hoofd wordt gezien is dat de basisverzekering medische kosten vergoed tot maximaal de in Nederland geldende prijzen. In veel Europese landen komen de tarieven redelijk met de Nederlandse tarieven overeen. Maar in sommige landen is dit niet het geval.
Lees meer

Nieuwe hypotheekregels in 2018

Nieuwe hypotheekregels in 2018 Ook in 2018 veranderen weer een aantal hypotheekregels. Wat is bijvoorbeeld uw maximale leenbedrag? Maar ook voor de NHG-grens, hypotheekrenteaftrek, restschuld en het eigenwoningforfait zijn er enkele belangrijke wijzigingen. Welke? In 2018 gaat het maximale bedrag wat u kunt lenen omlaag, dat heeft te maken met een eerder afgesproken geleidelijke verlaging. Tot nu toe mocht u lenen tot maximaal 101 procent van de waarde van uw woning. Na de jaarwisseling is dat 100 procent.
Lees meer

Uw krediet oversluiten?

Uw krediet oversluiten? Geld geleend om samen met uw gezin de reis van uw leven te maken? Een krediet afgesloten voor een nieuwe auto? Of met uw creditcard die ultieme racefiets aangeschaft? Maandelijks kost u dat veel rente en aflossing. Het kan goedkoper! Hoe? Veel mensen sluiten een lening af, bijvoorbeeld om leuke of noodzakelijke dingen in het leven te kunnen aanschaffen. De rentepercentages van dergelijke leningen liegen er echter niet om en kunnen oplopen tot zo’n veertien procent. Ondertussen gaan uw dagelijkse uitgaven gewoon door, waardoor u misschien wel in het rood staat bij uw bank. En dat kost ook weer geld! Overzicht De rente en aflossingen van leningen leggen een zware last op uw maandlasten.
Lees meer

Bescherm uw Facebookpagina

Bescherm uw Facebookpagina Veel gebruikers van Facebook kregen er onlangs mee te maken: een bericht van een vriend in de Messenger bleek een computerhack. Misschien trof het u ook en kregen al uw vrienden een ‘spookbericht’. Hoe beschermt u uw Facebookpagina?De Facebook-hack was het gesprek van de dag. Bij veel mensen deed het bewuste bericht van een vriend al de wenkbrauwen fronsen. Totdat de ‘verzender’ van het bericht al zijn vrienden liet weten dat hij was ‘gehackt’.
Lees meer

Uw zorgverzekering in 2018

Uw zorgverzekering in 2018 U heeft onlangs een nieuw aanbod ontvangen voor uw zorgverzekering in 2018. Uw basispremie en premie voor uw aanvullende verzekeringen vormen uw nieuwe premie. Maar u kunt hier ook op besparen. Hoe? U heeft één zekerheid: de inhoud van uw basisverzekering is overal hetzelfde. Welke verzekeraar u ook kiest.
Lees meer
Getoond 1–10 van 1151234567...1112