Financiële problemen door het coronavirus?

Financiële problemen door het coronavirus?

De maatregelen die door de overheid zijn ingesteld om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor je privé-situatie. Ben je, of zijn jullie, misschien je baan kwijt geraakt? De overheid heeft diverse maatregelen aangekondigd die er voor moeten zorgen dat bedrijven en zelfstandigen niet failliet gaan. Maar alsnog kan het zijn dat je plotseling in geldnood komt.  

Onbekend

Niemand kan zich een vergelijkbare situatie herinneren als waarin wij nu leven. Heel veel vragen die wij krijgen, of die verzekeraars of banken krijgen, zijn dan ook nog nooit gesteld. Wij proberen zo goed en zo snel mogelijk onze nieuwsvoorziening op orde te hebben zodat je ook via ons op de hoogte bent van alle noodhulp, reisadviezen, betalingsregelingen etc.  

Problemen

Het is goed mogelijk dat je als particulier of ondernemer snel een daling hebt van jouw inkomen. Dat kan gevolgen hebben voor het betalen van de hypotheek of de verzekeringspremies.  

Wij willen je dringend vragen om, als de situatie daar om vraagt, met ons contact op te nemen. Wij zullen je dan zo goed mogelijk helpen in het vinden van een passende, hopelijk tijdelijke oplossing. Sluit niet zomaar online een krediet zonder goed in te lezen. Straks sluit je een krediet tegen een veel te hoge rente, of heb je ineens een enorme extra maandlast vanwege terugbetaalverplichtingen.  

Neem contact op met jouw adviseur binnen Stargroup en vraag om advies. In deze vreemde tijden helpen wij graag mee om de pijn zoveel mogelijk te verzachten.  

Stop zeker niet met het betalen van de hypotheek of verzekeringspremies zonder ons daarover in te lichten. De bank of verzekeraar is soms goed bereid om mee te denken, maar wel alleen als het op tijd is aangegeven, en niet achteraf.  

Wel of geen woning kopen

Wij zien dat veel relaties die al vergevorderd waren met het kopen van een eigen woning ‘pas op de plaats maken’. Dat begrijpen wij. Zeker wanneer een van de partners bijvoorbeeld ZZP’er is of een tijdelijk arbeidscontract heeft. Aan de andere kant: iedereen moet wel wonen. Wat zijn de alternatieven? Sociale huurwoningen zijn er veel te weinig. De wachtlijst om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen is op dit moment gemiddeld 12 jaar. Vrijesectorwoningen zijn ook maar zeer beperkt beschikbaar. De huren daarvan zijn vervolgens vaak weer hoger dan de lasten van een eigen woning. Wij denken dat ook financiële instellingen rekening houden met deze bijzondere omstandigheden bij het beoordelen van aanvragen voor een hypotheek. In ieder geval gaan wij die gesprekken wel aan met de instellingen waar wij vaak al vele jaren goede relaties mee hebben. 

Bel of mail ons gerust 

Maakt je je zorgen over je financiële situatie of heb je vragen, bel of mail ons gerust. Omdat de situatie ook voor ons nieuw is zullen wij niet op alle vragen direct een antwoord hebben. Maar we gaan wel ons best doen! Dus aarzel niet. We zijn er voor je. Ook in deze bijzondere tijd. 

Wil je op de hoogte blijven onze updates rondom het coronavirus? Ga dan naar www.stargroup.nl/corona

Deel dit bericht:

Plaats een reactie