Aansprakelijksheidsverzekering particulieren

Deze verzekering biedt dekking voor schade die u onopzettelijk toebrengt aan  de bezittingen van een derde of wanneer u hem/haar letsel toebrengt. Niet alleen u bent verzekerd, ook de met u in gezinsverband samenwonende personen en of huisdieren vallen hieronder.

Het schadebedrag kan in geval van letsel behoorlijk oplopen. Daarom zijn deze verzekeringen veelal gemaximeerd in uit te keren schadebedragen van bijvoorbeeld € 1.250.000,- of € 2.500.000,-.

Wanneer is iemand aansprakelijk?

Als je iets doet waardoor een schade kan ontstaan, dan kun je op grond van de wet (Burgerlijk Wetboek) aansprakelijk zijn. In dat geval dient de benadeelde de schade vergoed te krijgen. Ook kan je aansprakelijk zijn doordat je juist iets nalaat. Hieruit kan aansprakelijkheid voortvloeien.

 

Wat is verzekerd?

Waar ook ter wereld schade toebrengen aan een derde, tenzij uitgesloten (opzet, roekeloosheid, onder invloed van bedwelmende middelen, veroorzaakt door of met motorrijtuigen).

Enkele voorbeelden

  • Uw hond die op straat iemand bijt
  • Schade veroorzaakt als eigenaar van een woning (doordat er bijvoorbeeld een dakpan naar beneden valt)
  • Het omstoten van een dure vaas bij een kennis
  • Letselschade die u als voetganger of fietser veroorzaakt

Deze verzekering is één van de belangrijkste verzekeringen die u dient te hebben. Zeker gezien de hoogte van de bedragen die (letsel)schade door aansprakelijkheid met zich meebrengt. U heeft al een aansprakelijkheidsverzekering vanaf enkele euro’s per maand. Graag adviseren wij u hierin!

Aanvragen aansprakelijkheidsverzekering

 

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Ik ben op de hoogte van wat er met mijn persoonsgegevens gebeurt en ga akkoord met de privacyverklaring.